måndag 23 mars 2009

Stängt tills vidare.


Kära vänner (och tyvärr en hel del andra), som ni säkert har noterat har det inte kommit några nya inlägg här på länge. Anledningarna är flera.

Men den absolut största anledningen är att den här matbloggen drog till sig lite för mycket intresse. Matbloggare, matjournalister och annat pack började läsa här trots min uppmaning om att den här adressen inte fick spridas.

Och den absoluta droppen kom när jag hittade ett av mina recept ordagrannt plankat på ett kommersiellt matforum. Jag tappade lusten. Det är dom som livnär sig på att skriva om mat som ska stå 14 timmar i köket och dokumentera sitt arbete, inte jag. Risken är att jag tillhandahåller information som någon överbetald AD och en lat redaktör snor till Bonnierpressens söndagsbilagor eller säljer till ett bokförlag.

Det tar tid att göra den här bloggen på det sätt jag vill ha den och jag är bara intresserad av att jobba skiten ur mig för mina vänner.

Det är alltså stängt tills vidare. Speck! Speck!! Speck!!! kan säkert återuppstå och jag har ännu inte bestämt om jag ska plocka bort materialet. Men räkna inte med något nytt på länge, och räkna inte med att du blir underrättad om bloggen dyker upp igen under annat namn.

Tack alla som har dunkat mig i ryggen. Jag älskar er.

21 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Markus... För oss som älskar dina recept och använder dom i det tysta får du naturligtvis fixa en mailinglista istället. Jag har verkligen uppskattat recepten istället för att bara söka efter maträtter man redan har koll på. Du har liksom upplyst mig om saker jag inte riktigt visste fanns.

Markus F sa...

Johan, hur jag än gör så lovar jag att hålla dig underrättad. Jag hoppades att du skulle vara först med att kommentera för övrigt!

piccolo sa...

Trist, mycket trist. Det har varit en fröjd att läsa både här och på cykelsidan.

/johan

K sa...

Jag är inte förvånad. Men jag tycker att det är tråkigt, eftersom jag har lärt mig mycket här.

Tänk på att blogverktyget du använder har en inbyggd funktion där man kan bestämma själv vilka som ska kunna läsa ens blogg. Det är nog enklare och snyggare att administrera än en epostlista.

Velonavia sa...

Så jävla surt. Stå på dig

Tobbe Arnesson sa...

Spelar ingen roll om vi buslänkar hit eller inte, Google hittar dig oavsett. Bloggar ligger högt på rankinglistan av någon anledning.

Googlar man t.ex. på lammgryta med vita bönor hamnar Speck! speck!! speck!!! på fjärde plats.

Under inställningarna för din blogg kan du avaktivera sökindexering, kollar du sen under fliken Tillstånd hittar du funktionen som K skrev om.

Vore en skam om den här bloggen försvann!

*kram*

Anonym sa...

Det smärtar att läsa detta, men jag förstår. Jag har verkligen uppskattat din sida och den kvalitetssträvan du står för. Jag förstod genast vilken kaliber det handlade om när jag läste inlägget om knivar och din fäbless för Victorinox knivar. Hoppas att du återuppstår igen.

Nypan sa...

Vad trist Markus.
Jag har haft stor framgång med stekt lök här hemma sen jag läste hur man egentligen steker lök.
Men jag förstår dig samtidigt. Det är ju ingte kul att lägga ner dyrbar tid och sin själ, för att nån pajas ska ta åt sig äran. Lite som det funkar på jobbet ibland, när chefen på ett stort möte säger: Nu har jag bestämt mig för att vi ska......, Och så får man höra en märklig presentation av sin egen lösning utan att man ens blir omnämnd.
/N

Anonym sa...

Nej! Jag som väntat och väntat på nya makalösa inlägg om mat och matkulturen. Nu finns det inget värt att läsa längre vad gäller bloggar om mat. Det som finns kvar att läsa är bara jamsande o tjafsande om mat. Du har varit den enda som visat vad mat handlar om. Nu har jag inget att se framemot. Men jag ska inte bara tänka på mig själv, jättetråkigt att du känner på detta sättet. Hoppas du finner en lösning.

Samuel

Markus F sa...

Ni som vill fortsätta, ge mig era mailadresser. Det finns ju en möjlighet att göra en stängd blogg bara för medlemmar.

Maxi sa...

så tråkigt det här, en av få bloggar man bryr sig om att läsa och som man samtidigt skrattar högt åt under tiden, fantastisk fakta och bra recept. kniv och smör artiklarna håller en standard jag inte hittar någon annan stans, den stekta löken blev väldigt bra så nu hoppas jag bara på att få fortsätta följa bloggen i ny form.

/maxi

K sa...

Skitbra. Då kan du ju servera alkohol också.

bolletott@gmail.com

Anonym sa...

Mähhh skärp dig. Blir du sur för att någon gillar ditt arbete? Ta det som inspiration i stället, få energi av det.

Se det så här, du kan göar det bättre än de slöfockarna. Om det dessutom skulel visa sig att ditt material är plankat (och publicerat) så kommer du få ersättning. Busenkelt.

Jag har hittat mitt material, texter o bilder jag skapat från grunden, på nätet. På stora siter och på små siter. Det är så grymt skön känsla att man är bättre än slöfockarna och veta att man faktiskt kan skapa något som andra ser så stort värde i att de kopierar, ordagrant.

/Mattias

Markus F sa...

Mattias skrev:

>Blir du sur för att någon gillar ditt arbete? Ta det som inspiration i stället, få energi av det.

Nänä. Jag får inte inspiration av sånt. Jag får energi av dom som skriver här att dom gillar det jag gör. Kan det finnas en anledning till att jag inte har publicerat ett enda recept sedan nyår? jag har ju inte slutat att laga mat, tvärtom har jag gjort en hel del skitbra saker som hade förtjänat en text. Dom som gillar det jag skriver har blivit lidande på grund av att någon har plankat mitt jobb, stulit min energi.
Vem förtjänar mina recept? Den som ger energi tillbaka eller den som tar?

> Om det dessutom skulle visa sig att ditt material är plankat (och publicerat) så kommer du få ersättning.

Jag är inte intresserad av ersättning. Jag jobbar gratis.
Detta är en ickekommersiell site där det enda som räknas är kärlek till mat. Den som skriver om mat för sitt uppehälles skull är inte välkommen här.

> Det är så grymt skön känsla att man är bättre än slöfockarna och veta att man faktiskt kan skapa något som andra ser så stort värde i att de kopierar, ordagrant.

Tyvärr. I beg to differ on the subject.
Slöfockarna ska inte ens ha en chans att hitta mig. Smal, snäv och elitistisk är termer som jag inte skäms för att bli förknippad med.

Jag trodde att jag var på rätt väg med 36-timmarsrecept som bara en dåre skulle följa, men det var tydligen inte tillräckligt. Nu stänger jag dörren istället. Members only.

K sa...

Nä, är det elitism du vill hylla här så är jag inte intresserad. Ta bort mig från listan.

B! sa...

Jag håller med om att det är förjävligt att någon sitter och plankar dina recept rakt av, för publicering. Beklagar sorgen. För någon med min kompetens och nivå på matlagningsfronten är den här bloggen en sällsynt läsning, intressant och lärorik i sin detaljrikedom. Jag skulle gärna ta del av fortsättningen, men att skriva ut sin e-mail på nätet... Det gör man bara inte.
Hur du än går vidare, önskar jag dig ett stort lycka till (helt i onödan)
B!

Markus F sa...

K, det där var andra gången på en dryg vecka du bestämmer dig för att inte vara kompis med mig.

Du slipper, för en känsla för humor och ironi är nog viktig ifall man tänker ta del av mina utgjutelser.

K sa...

Det där är ju inte sant Markus. Jag var bara uppfostrad och icke-påträngande för en vecka sedan.
Men elitism är bara obehagligt och farligt och dumt och ingenting jag vill ha att göra med.

Humor och ironi vill jag ha mycket av.

Markus F sa...

K, jag skulle uppskatta om du valde att stanna kvar. Du behövs som motvikt mot alla ryggdunkare.

K sa...

Det är verkligen tjockt av ryggdunkare (eller rövslickare) här. Jag kan stanna, men var beredd på en utskällning om du visar tillstymmelse till alexander bardighet, eller ens skriver ett opedagogiskt recept.

Anonym sa...

Träligt! Men vad trodde du? Att sveriges enda läsbara matbloggarstjärna skulle klara sig undan gamarna? Surgubbe! Put me on the list!
kajmar@gmail.com

/Kaj